Gastryc Drink MIX

Gastryc Drink MIX

Företaget bakom Gastryc

Basen för all viktnedgång är att få i sig mindre kalorier än vad man gör av med. För att må bra på lång sikt gäller även råden om bra matvanor. Det finns ingen metod som passar för alla som vill gå ner i vikt utan var och en måste hitta sitt sätt.

Den mat vi konsumerar påverkar inte bara vår hälsa utan även den miljö vi lever i. Vi konsumerar dagligen flera kilo mat och dryck. Det innebär att mer än 70 000 kg mat och dryck behöver produceras per person under en livstid, varav en del blir matsvinn. För att kunna förse befolkningen med mat behövs omfattande insatser i ett komplext system. Ett system som involverar flera samhällssektorer och många aktörer. Produktion och konsumtion av mat påverkar därför alla 17 globala hållbarhetsmål.

Ohälsosam konsumtion av mat är en av de största riskfaktorerna för ohälsa och för tidig död i Sverige. Den bidrar till sjuklighet såsom fetma, hjärt-kärlsjukdom, diabetes typ-2 och cancer. De främsta kostfaktorerna kopplade till sjukdomsbördan i Sverige är ett högt intag av salt samt ett lågt intag av fullkorn, grönsaker och frukt samt ett för högt intag av energi (kalorier).

Nordhub AB skall bedriva utveckling, framställning och produktion av kosttillskott och andra livsmedel och produkter. Föremålet för bolagets verksamhet skall vara handel samt därmed förenlig verksamhet.

Vår mission är att förändra vårt förhållande till mat och utveckla vad vi äter.

Vår vision är att skapa en hållbar och hälsosam livsstil och framtid.

Historian bakom Gastryc 

Hydrogel används inom sportnutrition och läkemedelsbranschen för ge olika produkter lämpliga egenskaper som tex. upptaget av vissa verksamma ämnen i olika delar av mag- och tarmkanalen. Detta genom att kapsla in de olika ämnena i gelmassa så att de transporteras och tas upp där de verksamma ämnena ger bäst effekt.

Genom att ta bort alla verksamma ämnen och bara skapa ren Hydrogel utvecklade vi Gastryc DRINK MIX. Som med sin låga sockerhalt och sitt låga energiinnehåll är ett bra hjälpmedel för en energibegränsande diet. Produkten ökar mättnadskänslan och minskar hungerkänslan och kan på så vis bidra till viktnedgång och viktkontroll.

Vetenskapen bakom Gastryc 

Vetenskapen bakom och konceptet för Gastryc bygger på Hydrogel teknologi. Genom att kombinera läkemedelsforskning med livsmedelsbranschen så har vi utvecklat vår revolutionerande produkt. Genom ett perfekt förhållande av våra noga utvalda naturliga biokemiska och biotekniska ingredienser har vi skapat en helt ny produkt för viktnedgång.

Det mest förklarande liknelse och visuella förståelse för hur produkten fungerar är spherification som används inom molekylär matlagning. Skillnaden är att Gastryc ändrar sin molekylära struktur med förändringar i magens låga PH som skapar gelmassa. minskad hunger, ökad mättnadskänsla och minskad hunger och sötsug.

Formulan bakom Gastryc 

Våra leverantörer och ingredienser håller högsta kvalitet! Vi använder helt naturliga ingredienser, inga artificiella färgämnen, sötningsmedel eller konserveringsmedel. Inget mer inget mindre än det som behövs! 

Natriumalginat används som förtjockningsmedel och utvinns från ett brunt sjögräs. Pektin är natruligt förekommande i de flesta frukter och bär. Det fungerar som en klister mellan cellväggarna och hjälper till att bibehålla en fast cellstruktur. Polydextros är ett fyllnadsmedel för att göra produkten lättar att blanda. Och efter produktutveckling och feedback från våra kunder har vi numera Citronarom som standard för en fräsch och frisk smak.

Det unika med Gastryc DRINK MIX är att vi har testat fram det perfekta förhållandet av ingredienser som skapar Hydrogel (gelmassa) vid rätt omständigheter. Det är magens låga pH-värde gör vätskan till en gelmassa.

Du äter som vanligt men mindre portioner eftersom hydrogel fyller ut magen med färre kalorier. Du går ner i vikt utan att vara hungrig!

 

Lycka till önskat teamet på Gastryc!