Vad ska man äta för att gå ner i vikt

Vad ska man äta för att gå ner i vikt

Mat som hjälper till att bränna fett

Det finns flera olika vägar att nå viktminskning. Bra kost och motion är vad som gäller för att kilona på vågen ska minska, muskler bildas och för att du ska må bra. Vissa livsmedel är fantastiska för det finns de som hjälper till att bränna fett mer effektivt. Nästan alla bär är nyttiga. Det gäller allt från körsbär och jordgubbar till blåbär och lingon. De är ofta fulla av antioxidanter och exempelvis lingon ger ett långsammare sockerupptag medan krusbär bromsar blodsockret. Gröna salladsblad hjälper också till med fettförbränningen och spenat ökar syresättningen i blodomloppet. Det finns nyttiga fetter och det kanske låter konstigt att olivolja påskyndar fettförbränningen men det är ett faktum. Det är den kallpressade olivoljan du ska satsa på men som med allt annat gäller det att äta med måtta.

Mat som bränner fett

Chilipeppar

En av de absolut bästa fettförbrännande kryddorna för viktminskning är den heta chilipepparn. Den innehåller ett termogent ämne som heter “capsaicin”. Det har visat sig att capsaicin hjälper till att öka proteinstrukturer i kroppen att bryta ner fett. Ett chilibaserat tillskott kan vara ett sätt att öka förbränningen naturligt. Chilipeppar anses vara en av de bästa kryddorna för att bränna fett och främja viktminskning. Chilipeppar innehåller dessutom de antioxidanter som förbättrar de metaboliska funktionerna, vilket är nyckeln till fettförbränning.

Grapefrukt

Grapefrukt kan hindra kroppen från att lagra socker som fett och hjälper till att dämpa din aptit. Grapefrukt är en rik källa till kolhydrater och består till 90% av vatten. Denna läckra frukt rekommenderas för att bränna fett eftersom dess citronsyra har egenskaper som främjar viktminskning. Utöver detta hjälper grapefrukt också till att reglera kolesterolnivåerna samt bota förkylningar och influensa.

Lök och vitlök

Lök och vitlök har liknande egenskaper, och båda har förmågan att aktivera ämnesomsättningen och hjälpa dig att bränna fett. Vitlök och lök främjar hälsosam cirkulation, reglerar blodsockernivån, har antiinflammatoriska egenskaper, bidrar till bättre matsmältning

Blåbär

Är supereffektiva fettförbrännare. Blåbär anses kunna öka ämnesomsättningen med 73%. Blåbär är även känt för att ha ett högt innehåll av antioxidanter! De är rika på vitaminer, mättande fibrer och antioxidanter, men snåla på kalorier och kolhydrater. Dessutom innehåller blåbär katekin, ett ämne som stimulerar fettförbränningen – framför allt i fettet runt magen.

Grönt te

Grönt te innehåller utöver koffein också katekin som är vetenskapligt testat och bevisat effektivt för att ha positiva effekter på det viscerala fettet. Att dricka grönt te med en hög koncentration av katekin har visat sig hjälpa till att minska nivåerna av LDL kolesterol och kroppsfett. Grönt te hjälper till att snabba på den naturliga fettförbränningen. Det kan även hjälpa till att öka det fettförbrännande hormonet noradrenalin. Grönt te är även det rikt på antioxidanter. Studie efter studie visar att grönt te kan öka fettförbränningen – dessutom kan te hjälpa till att minska sötsuget. En kopp te är med andra ord ett perfekt sätt att avsluta en måltid.

Kanel

Krydda frukosten och mellanmålen med kanel för att ge god smak och sötma – helt utan socker. Strö den till exempel över gröten, yoghurten och keson. Kanel sänker blodsockret och hämmar därmed insulinutsöndringen, vilket innebär att kroppen lagrar mindre fett.

Äpplen

Innehåller antioxidanter, som hjälper till att hindra kroppen från att lagra fett. Antioxidanter är även väsentligt för att skydda kroppen mot fria radikaler.

Kokosolja

Kokosolja bör alltid finnas i ditt skafferi eftersom det är rikt på medellånga triacylglyceroler, en kemisk förening som uppmuntrar kroppen att bränna fett som energi. Att kombinera kokosolja med kaffe är ett tips som både smakar bra, ger blandning av koffein och mättat fett din kropp en långvarig energikick. Kokosolja har dessutom flera olika användningsområden! I köket kan man använda kokosolja i det ena och det andra men det fungerar även utmärkt som hudkräm och hårinpackning på grund av dess mjukgörande egenskaper

Bra mat för att gå ner i vikt

 • Magert kött: Protein hjälper din kropp att bränna mer kalorier. Effekten är störst med kött med en låg fetthalt, såsom kyckling eller kalkon. Du kan komplettera din måltid med aptitdämpande naturliga tillskott för att tillföra mindre kalorier och hjälpa dig att gå ner ytterligare i vikt.
 • Ägg: Är fulla av hälsosamma proteiner, de är också full av nyttigt kolesterol som kan minska nivån av dåligt kolesterol i blodet.
 • Avokado: Uppmuntrar fettförbränning tack vare deras rika innehåll av omättade fetter som kan hjälpa kroppen att bränna fett. De innehåller också mannoheptulose, en förening som hämmar nedbrytningen av glukos, och öka fettförbränning i processen.
 • Fet fisk: Påverkar ett hormon i kroppen som kallas leptin, som direkt påverkar din ämnesomsättnings val att lagra kalorier som fett eller bränna dem.
 • Jordgubbar: Är rika på polyfenoler som kan bidra till att förbättra blodsockerkontrollen och minska fettlagring. De är också höga i C-vitamin, som hjälper stresshormonet kortisol att påskynda din fettförbränning.
 • Havre: Är fullt av fiber och lågt i kalorier, så en skål gröt på morgonen är perfekt exempel på fettförbrännande mat som hjälper dig att hålla dig mätt under en lång tid. Toppa med kanel och skivat äpple för att få i dig flera av dessa livsmedel på samma gång!
 • Yoghurt: Innehåller bakterier som faktiskt kan bidra till att minska mängden fett som kroppen absorberar och lagrar.
 • Sötpotatis: Är en låg-GI mat som hjälper dig att hålla en blodsockernivå och är en bra ingrediens i fettförbrännande mat.

 

   

  Kaffe och koffein för att gå ner i vikt

   Koffein och fettförbränning

   Det finns en anledning till att man så ofta hittar koffein i ingredienslistan för tips för viktnedgång. Koffein hjälper till att frigöra fett från dina celler och boostar matsmältningen. Kaffe innehåller också en uppsjö av biologiska sammansättningar som har en stimulerande och positiv effekt på matsmältningssystemet. Men kom ihåg att du vill undvika socker, mjölk och grädde för att verkligen maxa effekten av din morgonkopp.

   Viktminskning och koffein går alltså hand i hand om man använder det på rätt sätt. Tabletter som ökar förbränningen och som gör att du går ner i vikt snabbt innehåller oftast stora mängder med koffein. Det positiva med det är att man blir piggare och får större ork till att röra på sig. Bantning har funnits i alla tider, nu är det bara viktigt att använda moderna metoder så man inte behöver slita på gymmet i flera månader för att se resultatet. Koffeintabletter, äta mindre portioner och vardagsmotion så kommer resultaten över tid!