Motivation för att gå ner i vikt

Motivation för att gå ner i vikt

Vad är din motivation för att gå ner i vikt? Vad är ditt varför? 

En av de största orsakerna till att viktnedgång misslyckas är att man inte går ner i vikt och ser resultat tillräckligt snabbt, eller att viktnedgången stannar av. Detta bidrar till att man tappar sin motivation och gör att man är mer benägen att börja ta felaktiga beslut igen. Därför kan det underlätta om man ser snabba resultat och kan följa sin utveckling och sina resultat på kroppen och vågen under viktnedgången. Det gör att man får inspiration, motivation och ork att fortsätta göra jobbet som det innebär att gå ner i vikt.

Det viktigaste för att lyckas att gå ner i vikt är att vara motiverad. Till en början kommer du förmodligen att ha mycket motivation och driv för att göra jobbet, och motivationen kommer få en boost när resultaten kommer.

Men det kommer komma perioder då du inte går ner i vikt lika snabbt som du vill eller hoppas på. Detta kommer inte vara helt enkelt att hantera och kommer påverka motivationen negativt. Även i dessa lite tuffare tider gäller det att fortsätta göra bra val och hålla sig till de hälsosamma vanor man har skapat. Det är särskilt viktigt att hålla motivationen uppe under den här tiden då resultaten kommer att komma om du bara håller sig till planen.

gå ner i vikt med rörelse, motion och träning för viktnedång

Motivation för att träna

Det är lättare att hålla motivationen uppe om du tränar. Regelbunden motion ger mer energi i vardagen. Det ökar det ämnesomsättningen och bidrar till resultat på lång sikt. Så träna - även när motovationen inte finns där.

Om du går till gymmet och inte ser någon skillnad första träningspasset, och du gör samma sak dagen efter kanske till och med dagarna, veckan eller veckorna efter är det inte säkert att du får dom snabba resultat du förväntar dig. Det gäller att hålla dig till planen, inte ge upp, behålla fokus och hålla fast vid ambitionen och målet. Glöm inte att ha ett varför och tror på det du gör!

Visst alla gör misstag, och det är helt okej att fuska en dag eller två. Att välja att äta onyttigt eller bara slappa. Det är helt ok att släppa garden och kraven för en stund. Till slut kommer resultaten, och man når det hållbara och långsiktiga målet man satt upp. Det handlar inte om att vara principfast, men bestämd och uthållig. Det är till och med så att rätt val varannan gång är bättre än att ge upp helt och hållet. Ha målet i sikte och LYCKA TILL.