Träning för att gå ner i vikt

Träning för att gå ner i vikt

Hur ska man träna för att gå ner i vikt

Rörelse, motion och träning är nyckeln till hälsa men inte hela lösningen på att gå ner i vikt. En bra balans mellan kost och träning med fokus på bra mat innebär att man går ner i vikt och behåller den långsiktigt. Träning gör att ämnesomsättningen ökar timmarna efteråt vilket hjälper till med det totala kalori-/ energiunderskottet. Vi rekommenderar däremot inte träning för att skapa underskottet. All träning sliter och är du på ett kaloriunderskott har du begränsad förmåga till återhämtning. Träning är nyckeln till hälsa men alltså inte hela lösningen på att gå ner i vikt. Träning är viktigt för hälsan men alltså inte hela lösningen på att gå ner i vikt. Du bör snarare äta mer när du tränar och ligga på ett större kaloriunderskott när du inte gör det. För bra träning, resultat i träningen och bra återhämtning. Träning är otvivelaktigt positivt för hälsan, men att bränna kalorier är bara en del i kedjan. En bra balans mellan kost och träning med fokus på bra mat innebär att man går ner i vikt och behålla den långsiktigt.

Träning ger generellt flera hälsofördelar förutom att gå ner i vikt. Träning ger endorfiner vilket gör oss glada, lyckliga och nöjda. Regelbunden motion hjälper dig att öka din ämnesomsättning, bygga upp muskelmassa och ger dig generellt sett mer energi i vardagen och i övriga livet.

Med rörelse, motion och träning förbränner du dessutom fler kalorier eftersom kroppen använder mer energi när du är aktiv. När du förbränner mer kan du nå dina mål snabbare. Rörelse, motion och träning gör det också möjligt att äta mer, godare eller energirikare några gånger i veckan om man vill, eftersträvar och saknar det.

Du behöver inte få in träning varje dag och det inte finns någon anledning att överdriva - särskilt inte om du redan tränar och är van vid mycket träning. FÖR mycket träning kan dessutom bidra till att hungern ökar med risken att man äter mer mat och ökar kaloriintaget till en nivå som inte bidrar till att gå ner i vikt. En bra start är att börja med att gå promenader, som kan bli längre och längre. Till slut kan man börja cykla, springa eller gå till gymmet några gånger i veckan. Oavsett träning hjälper rörelse och aktivitet till att förbränna mer kalorier och bygga muskelmassa.

gå ner i vikt med rörelse, motion och träning för viktnedgång

Vad ska man träna för att gå ner i vikt

Träning är individuellt, och vad som ger resultat är ofta det som man tycker är roligt eftersom det ökar motivationen att göra träningen och den blir av. Många brukar välja samma träningsform som någon familjemedlem eller kompis, och det är inte säkert att det passar dig. Testa olika träningsformer och se vaf som passar dig. Börja på din nivå och bygg succesivt på med mer och hårdare träning. Ha som mål och försök att få till 30 minuter rörelse, motion eller träning varje dag. Det kommer bidra till att du går ner i vikt och lever ett hälsosammare och lyckligare liv.