Om oss

Det här med att gå ner i vikt verkar inte vara någons grej. Men nu är det något för alla!

Basen för all viktnedgång är att få i sig mindre kalorier än vad man gör av med. För att må bra på lång sikt gäller även råden om bra matvanor. Det finns ingen metod som passar för alla som vill gå ner i vikt utan var och en måste hitta sitt sätt.

Den mat vi konsumerar påverkar inte bara vår hälsa utan även den miljö vi lever i. Vi konsumerar dagligen flera kilo mat och dryck. Det innebär att mer än 70 000 kg mat och dryck behöver produceras per person under en livstid, varav en del blir matsvinn. För att kunna förse befolkningen med mat behövs omfattande insatser i ett komplext system. Ett system som involverar flera samhällssektorer och många aktörer. Produktion och konsumtion av mat påverkar därför alla 17 globala hållbarhetsmål.

Ohälsosam konsumtion av mat är en av de största riskfaktorerna för ohälsa och för tidig död i Sverige. Den bidrar till sjuklighet såsom fetma, hjärt-kärlsjukdom, diabetes typ-2 och cancer. De främsta kostfaktorerna kopplade till sjukdomsbördan i Sverige är ett högt intag av salt samt ett lågt intag av fullkorn, grönsaker och frukt samt ett för högt intag av energi (kalorier).

Nordhub AB (559366-1910)
Urmakarvägen 17
39365 KALMAR
kontakt@gastryc.com


Bolaget skall bedriva utveckling, framställning och produktion av kosttillskott och andra livsmedel och produkter. Föremålet för bolagets verksamhet skall vara handel samt därmed förenlig verksamhet.

Vår mission är att förändra vårt förhållande till mat och utveckla vad vi äter.

Vår vision är att skapa en hållbar och hälsosam livsstil och framtid.

Hoppas du är mer på resan!
Lycka till önskar teamet på Gastryc